In Forum op Woensdag 6 oktober:

Dansschool Dazaira
Twintig jaar geleden verliet Zaira Valencia haar geboorteland Mexico, en verhuisde naar Nederland. Reden? De liefde. Maar van liefde alleen kun je niet leven. Aan de Putstraat opende ze al snel haar eigen balletstudio: Danzaira. Met Zaire Valencia praten we over haar liefde voor het dansen die in de afgelopen 20 jaar alleen maar gegroeid is.

Guus Urlings over de Limburgse buut
Jarenlang deed journalist Guus Urlings voor de Limburger verslag van de Limburgse buutte kampioenschappen: van de voorrondes tot de grote finale, niets ontsnapte aan zijn fijnzinnig blik en pen. In september publiceerde hij een boekwerkje ‘Gekheid mer neet boete de schroam, de carnavalsbuut in Limburg. Geen top tien van de beste buuts maar een eigenzinnige beschouwing over de buut. Met Guus praten we over de buut, die bij het Limburgse carnaval hoort als schuim bij bier en mayonaise bij friet.

Comedians in Pitboel
Zaterdag 9 oktober treden in het Pitboel theater aan de Montgomerystraat in het Sittardse Limbrichterveld vier stand up comedians op: Twee ervan komen uit het andere Limburg en staan daar bekend als de Lolburgers. Rik Bosmans is de uit Opglabbeek afkomstige Lolburger. In het dagelijks leven is hij leraar wiskunde aan een technische school in Maaseik. Een gesprek met Rick Bosmans, de lollige leraar uit Opglabbeek.

HIP Helpt Westelijke mijnstreek
Wethouder Kim Schmitz riep enkele maanden geleden bewoners en instanties in deze gemeente op om haar tips en adviezen te geven hoe ze armoede beter kan helpen bestrijden. HIP helpt Westelijke Mijnstreek biedt mensen in nood praktische hulp. Met Frans Hennekens van HIP Helpt Westelijke mijnstreek praten we over de tips die zijn organisatie heeft voor wethouder Schmitz.

Presentatie: Ray Simeon
Techniek: Huub Aelfers

Woensdag 6 oktober, 10.00 – 12.00 uur.
Herhaling 16.00 – 18.00 uur.