Forum op woensdag 3 november

Forum op woensdag 3 november

10.05 uur; :regisseur Guido Wevers:

Vrijdag 5 november is in de stadsschouwburg van Sittard de première van het toneelstuk Laeve wie Zefke Mols, geschreven door Frans Pollux

Na vele gedichten, liedjes en een standbeeld in de Sittardse binnenstad krijgt Zefke Mols nu ook een theaterstuk. Dit gaat niet alleen over zijn leven, maar ook over waar hij voor staat..

Met regisseur en oud-directeur van Theater aan het Vrijthof Guido Wevers praten we over de dialectvoorstelling over Zefke Mols, vrijdag 5 november

10.30: Volkskundige Annie Schreuders van NostalNu uit Susteren komt vertellen over de reeks Winterfeesten, die de komende twee maanden worden gevierd.

11.00. Mark Courage van het mini-orkest Baroesjko uit Sittard;

Het Sittardse mini-orkest Baroesjko viert dit jaar zijn eerste lustrum. Dat doet ze onder meer met de presentatie van een nieuw programma, Herinneren op 7 november om 14:00 uur  in het Salviuskerkje in Limbricht.

Met Bart Courage van dit negenkoppige mini-orkest dat grensoverschrijdende muziek maakt  van Folk tot Sittardse wereldmuziek praten we over vijf jaar Baroesjko en de toekomst van wereldmuziek met een Sittardse klankkleur..

11.30: Jean Heylighen, buutteredner Einighausen,

Het buutte seizoen is weer geopend. Op 2 november is de loting geweest voor de drie voorrondes voor de grote finale van de Limburgse kampioenschappen volgend jaar in Roermond.

Op 15 november in Venray, 16 november in Roermond en op 17 november in de stadsschouwburg van Sittard worden de voorrondes gehouden. Jean Heylighen uit Einighausen is de enige buutteredner uit de  westelijke mijnstreek, die in de ton gaat staan om een plek in de finale en hopelijk de titel van Limburgs beste buutteredner te bemachtigen. Met Jean praten we over zijn buut.

 

Presentatie,Ray Simoen