In Forum op Woensdag van 7 juli:

Arno Claessens is wijnboer in Meerssen. Zijn wijngaard op de Raarberg telt 1500 wijnstokken, die hij in 2013 aanplantte samen met zijn vrouw Josje. In 2016 haalde hij zijn eerste wijnoogst binnen, die in 2017 in flessen werd verkocht. Al de  Raar Saint Remi wijnen van het echtpaar Claessens worden op een duurzame en milieuvriendelijke wijze gemaakt. Sinds kort maken ze ook een Portwijn. Met Arno Claessens praten we over zijn wijnen en wijngaard.

Pepijn Pi is pas 20 jaar, en sinds kort de kersverse lijsttrekker van D66 in Sittard-Geleen. De student European Studies is  sinds 4 jaar actief betrokken bij de lokale politiek, werd in 2020 voorzitter van het afdelingsbestuur westelijke mijnstreek van D66 en nu dus het gezicht van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Over zijn plannen met D66 en de gemeente S-G praten we met Pepijn Pi.

Aan het werk!  is het thema van de Maand van de Geschiedenis oktober dit jaar. Het LGOG gaat daarvoor aan de slag met het project De Straat op, de deuren langs. Vroeger kwamen bakker, groenteboer en melkboer langs de deur met hun waar, evenals de kolenboer en de ijscoman en de meteropnemer.  Velen komen niet meer langs de deur, verdreven door de supermarkten en internet. Het LGOG is op zoek naar verhalen van en over deze ambulante beroepen.  Frank Hovens komt daarover vertellen.

Wethouder Kim Schmitz heeft bewoners van de gemeente Sittard-Geleen opgeroepen haar tips en adviezen te geven hoe mensen met armoede en schuldenproblemen beter geholpen kunnen worden.  Paul Offermans voorzitter van de Sint Vincentiusvereniging Geleen komt haar te hulp.

Forum op Woensdag, 10.00-12.00 uur, herhaling 16.00-18.00 uur.

Presentatie en redactie: Ray Simoen.
Techniek en muziekkeuze: Huub Aelfers