Het Augst Cultuurfestival in Berg aan de Maas wordt verplaatst naar 2022.

Door de beperkingen die nu nog steeds van toepassing zijn en de onzekerheid over veiligheidsmaatregelen in augustus is het niet mogelijk om dit jaarlijks cultuurspektakel voor de 74e keer in het Maasdorpje te organiseren

De beslissing om het Augst Cultuurfestival dit jaar wederom niet door te kunnen laten gaan valt zwaar.

Voorzitter Patrick Jager licht dit toe: “Vorig jaar waren evenementen niet toegestaan. Dus ook geen Augst Cultuurfestival. Niet leuk, maar wel duidelijk.

Nu weten we niet wat in augustus wel of niet is toegestaan, en onder welke voorwaarden. Hoeveel bezoekers zijn toegestaan, is een negatieve test verplicht, geldt de 1,5 meter afstand nog?

De voorbereidingen zijn normaal gesproken nu al in volle gang. De praalwagens voor de Cultuurparade worden vanaf begin mei door onze wagenbouwers in de steigers gezet.

Tientallen vrijwilligers zijn dan dagelijks in onze Augsthal druk in de weer. Dat is nu niet mogelijk.

We hebben achter de schermen hard gewerkt aan een alternatief programma. Helaas blijkt nu dat dit ook niet haalbaar is.

Dus ook dit jaar weer geen Augst Cultuurfestival. Dat komt misschien nog wel harder aan dan vorig jaar.

Twee jaar achter elkaar zitten onze vrijwilligers nu thuis in plaats van met man en macht toe te werken aan één van de mooiste weekenden van het jaar. We balen daar ontzettend van.”

Het Augst Cultuurfestival is het jaarlijkse hoogtepunt waar veel Bergenaren iedere keer weer naar uitkijken.

In 2022 staat de 74e editie gepland van 2 tot en met 5 september.

“We gaan dan alles op alles zetten om er een onvergetelijk Augstfeest van te maken. Maar dat kan alleen met steun van heel veel vrijwilligers.

We hopen dat zij nog steeds enthousiast zijn om er voor te zorgen dat deze cultuurhistorische traditie nog jarenlang in stand blijft. Ik heb daar alle vertrouwen in.”