Geheime Tuinen wandeling zaterdag 29 april

VERHALEN UIT DE KLOOSTERTUIN

Bij uitzondering vindt de eerstkomende wandeling niet plaats op zaterdag 6 mei, maar een week eerder, op 29 april!!

En om het maar helemaal anders dan anders te doen, wordt de wandeling deze keer verzorgd door twee gidsen.

Onze speciale gastgids op deze dag is Paul van Huet. De in Limbricht woonachtige singer-songwriter bracht in de jaren ’50/’60 zijn jeugd door in de tuin van het klooster St.-Agnetenberg, waar zijn vader ruim dertig jaar lang als tuinman in dienst was bij de zusters van het Kostbaar Bloed. Het gezin van Huet woonde op de bovenverdieping van het naast de school van de zusters gelegen gebouw. Nu is daar de Moveoo nachtopvang gevestigd. De grote kloostertuin was Pauls paradijselijke speelterrein.

Via een aantal geheime tuinen in het centrum lopen we door de voormalige schootsvelden naar de Agnetentuin.

 

Beleef de historie van deze prachtige kloostertuin en laat je meenemen in de verhalen van Paul van Huet. Tijdens de wandeling tonen historische foto’s ons hoe de tuin er tijdens zijn jeugd uitzag. Als afsluiting van de wandeling zal Paul voor ons het lied “160 Jaor Agnetenberg” ten gehore brengen, dat hij in 2017 schreef t.g.v. het feit dat de zusters 160 jaar geleden het klooster betrokken.

 

Start van de (gratis) wandeling is om 10.30 uur vanaf de Jardin d’Isabelle aan het Kerkepad, te bereiken via het poortje naast de Michielskerk op de Markt. Duur van de wandeling is ongeveer 1 ½ à 2 uur

Vanwege de maximale groepsgrootte wel graag vooraf aanmelden via info@geheimetuinenvansittard.nl

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 28 april.