Vrijheid is niet zomaar iets vanzelfsprekend in deze huidige tijd. Vrijheid is een recht dat iedereen zou moeten hebben, helaas is dit op vele plaatsen in de wereld (nog) steeds niet gewaarborgd.

De recente ontwikkelingen in Oekraïne tonen dit maar weer eens aan. Onder de naam Gelaen Viert 5 Mei zal er op vrijdag 5 mei voor de 2de keer een bevrijdingsfestival plaatsvinden op de Markt in Geleen!

De festiviteiten vinden plaats tussen 15.00 en 00.00 uur. Gedurende deze dag zullen zes bands een optreden verzorgen: Wansagaen, Luke Bossers Band, Avalons Dream, The Rockoustics en band Rivals (Kensington Tribute).

 

De dag wordt feestelijk afgesloten door de band Marketsquare Mike. Achter en naast het podium zullen diverse legervoertuigen worden gestald. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Zo is er een buitenbar en staan er diverse foodtrucks. Ook de winkels in het centrum van Geleen zijn deze dag geopend. Wanneer de weergoden ons ook goed gezind zijn beloofd het een prachtige mooie dag te worden.

De organisatie van dit bevrijdingsfestival is in handen van de Oranjevereniging Geleen in samenwerking met Centrummanagement Geleen. Gelaen Viert 5 Mei,