Gemeente Stein organiseert ervaringsparcours

In de Week van de Toegankelijkheid (3 t/m 8 oktober) organiseren we een ervaringsparcours. Hier kunnen inwoners van onze gemeente ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Bezoekers kunnen gebruikmaken van een rolstoel, rollator of bril waarmee een oogafwijking wordt nagebootst.

Het ervaringsparcours vindt plaats op woensdag 5 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur in het Winkelcentrum in Stein. We krijgen hulp van het inclusiepanel, stichting Onbeperkt en verschillende andere organisaties.

Elk jaar wordt in de eerste week van oktober op initiatief van Ieder(in) aandacht gevraagd voor inclusie en toegankelijkheid. Dit jaar staat sociale toegankelijkheid centraal. Sociale toegankelijkheid gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld, en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt. Met het ervaringsparcours hopen we het begrip voor mensen met een beperking te vergroten, zodat iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt.

We organiseren op een later moment ook een ervaringsparcours voor gemeentemedewerkers, het college en de raad. Zo willen we ook binnen onze eigen organisatie extra aandacht besteden aan inclusie en toegankelijkheid.