Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Wim Koopmans uit Geleen

Burgemeester Verheijen heeft op 23 februari een Speld van Verdienste uitgereikt aan de heer Wim Koopmans. De Speld van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding, die werd uitgereikt als blijk van waardering voor zijn langdurige vrijwilligersinzet bij het Chrysantenveld in de wijk Lindenheuvel.

 

De heer Wim Koopmans is een van de initiatiefnemers en drijvende kracht achter het ontstaan van het Chrysantenveld in de wijk Lindenheuvel. Mede door zijn inspanning heeft het terrein een invulling gekregen die geschikt is voor de hele buurt. In samenwerking met de gemeente, Partners In Welzijn en ZOwonen zijn een kinderboerderij, een voetbalveldje, jeu-de-boulesbaan en speeltoestellen gerealiseerd. Het gebied wordt onderhouden, er wordt geen afval meer gedumpt en de cohesie in de buurt is versterkt.

 

In het bestuur van de Stichting Het Chrysantenveld heeft de heer Koopmans vele jaren de functie van penningmeester vervuld. Hij zet zich nog steeds in om te waarborgen dat het Chrysantenveld in de toekomst voor de wijk behouden blijft.

 

De uitreiking vond plaats op 23 februari om 10.30 uur bij het Chrysantenveld in de wijk Lindenheuvel Geleen.