Gemeentelijke onderscheidingen schutterijen en harmonie

Burgemeester Verheijen heeft op 6 september de erepenning van Sittard-Geleen uitgereikt aan Schutterij St. Martinus Born en Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Schutterij St. Willibrordus Obbicht Heeft de Penning van Verdienste van Sittard-Geleen gekregen. De uitreiking van de Penningen vond plaats tijdens de officiële gemeentelijk ontvangst voor de genoemde verenigingen.

 

Schutterij St. Martinus Born

Op 9 juli 2022 heeft schutterij St. Martinus Born het Oud Limburgs Schuttersfeest 2022 (OLS) in Meijel gewonnen en daarmee ‘D’n Um’ naar Sittard-Geleen gehaald. Als blijk van waardering voor het winnen van het OLS ontvangt Schutterij St. Martinus de Erepenning van Sittard-Geleen.

 

Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven

Een week later op 17 juli 2022 heeft het harmonieorkest van St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven deelgenomen aan de concertwedstrijden voor harmonie van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het harmonieorkest is wereldkampioen geworden in de eerste divisie. Als blijk van waardering voor deze prestatie ontvangt Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven de Erepenning van Sittard-Geleen.

 

Schutterij St. Willibrordus Obbicht

Op 9 juli 2022 heeft schutterij St. Willibrordus Obbicht de tweede plaats behaald bij het Oud Limburgs Schuttersfeest 2022 (OLS). Als blijk van waardering voor het behalen van de tweede plek ontvangt Schutterij St. Willibrordus Obbicht de Penning van Verdienste van Sittard-Geleen.

 

Uitreiking

De uitreiking van de gemeentelijke onderscheidingen vond plaats op 6 september rond 20.00 uur in het gemeenschapshuis in Born waar het gemeentebestuur de genoemde verengingen een officiële ontvangst aanbood.