Geslaagde aftrap van het project ‘energieklussers’

Donderdag 1 december heeft de aftrap van het project ‘energieklussers’ plaatsgevonden in de wijken Stadsbroek en Broeksittard. Een geslaagde dag met koffie, warme chocolademelk en een goed gesprek over het project én het besparen van energie. Dit deed de gemeente Sittard-Geleen samen met ZOwonen, Stichting de Rollen, het energieklusteam en een energiecoach.

Het besparen op de energierekening is een flinke uitdaging. In twee wijken met een hoog energieverbruik, Stadsbroek en Broeksittard, is de gemeente gestart met het gratis aanbieden van een energieklusser. Op een laagdrempelige manier zijn we deze middag het gesprek aangegaan met wijkbewoners.

Een succes

De reacties van inwoners bij de eerste huisbezoeken waren erg positief. ‘’Erg fijn dat de energieklusser meteen een paar gratis energiebesparende maatregelen voor me installeert. Dit scheelt toch weer tijd én energie’’. Naast de eerste huisbezoeken is ook met inwoners gesproken over het project ‘energieklussers’. Met resultaat: meer dan 20 wijkbewoners hebben een huisbezoek van een energieklusser gepland.

Bewoners van andere wijken waren ook nieuwsgierig naar de energieklusser. Als het project ‘energieklussers’ in de eerste twee wijken is afgerond, kijkt de gemeente of de energieklusser ook in andere wijken kan worden ingezet. De reacties van inwoners in de eerste wijken zijn dus erg belangrijk.

Gratis energiecoach

Tijdens de aftrap van het project ‘energieklussers’ was er ook een energiecoach aanwezig om met mensen het gesprek aan te gaan. Erg welkom voor inwoners die niet in de wijken Stadsbroek en Broeksittard wonen.

Voor alle inwoners in de gemeente die ook hulp kunnen gebruiken bij het besparen op de energierekening, is er gratis de energiecoach. Deze coach geeft op maat gemaakt energieadvies voor uw woning en een tas met energiebesparende producten om zelf aan te brengen.

Gratis aanmelden voor een energiecoach? Stuur een mail naar energiecoach@sittard-geleen.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Laat ons ook weten of u huurder of woningeigenaar bent.

Bent u huurder van ZOwonen? Dan kunt u zich aanmelden voor een persoonlijk bezoek van een energiecoach via de website van ZOwonen.