GLANAMUNDO WERELDFESTIVAL IN GELEEN MAAKT LINE-UP BEKEND

Op zaterdag 15 juli is het weer zover! Dan vindt op de Markt in Geleen de 5de editie plaats van het Glanamundo Wereldfestival.

 

Het evenement zal wederom bestaan uit een mix van activiteiten. Zo komt er wederom een groot podium te staan waar diverse bands uit binnen- én buitenland zullen optreden. Voor de 5de editie zijn vastgelegd: Nils Fischer & Timbazo, SKArtacus, Massada en Lo Poloko. De 6-koppige Franse feestbrigade La Brigade Du Kif is vastgelegd als hoofdact.

 

Nils Fischer & Timbazo is een wervelende latin-band die garant staat voor een uitbundig feest met opzwepende muziek. De internationale groep combineert de intensiteit van de Cubaanse timba met jazz en ‘salsa dura’. De bandleden zijn afkomstig uit Colombia, Cuba, Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, Puerto Rico en Venezuela.

 

Een 11-tal muzikanten heeft elkaar gevonden in SKArtacus, dè ska, reggae en rocksteady sensatie uit het zuiden des lands! Een feest maken is niet lastig met een setlist die vol staat met nummers van muziekhelden als The Selecter, Rico Rodriguez, Madness, The Beat, SEEED, The Toasters, Amy Winehouse, The Slackers, Bob Marley e.v.v.a.

 

Massada heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Dit jaar viert de Molukse band hun 50-jarig bestaan. Eind jaren 70 en begin jaren 80 scoorden de band hit na hit met nummers zoals Sajang é (nummer één in 1980), Latin Dance, Dansa en Arumbai. In 1979 was Massada de openingsact van Pinkpop dat toen nog in het Burgemeester Damenpark plaatsvond.

 

Ai Caramba! Dans alsof het je laatste dag op aarde is! Dat is het motto van Lo Poloko. De bandleden van Lo Poloko hebben diepe wortels in de Mexicaanse, Chileense, Spaanse, Italiaans en Portugese cultuur. Latijnse muziek is de kern, maar deze tropische verrassing blijft op zoek naar nieuwe geluiden. Rock, ska, cumbia, reggae, balken en dub worden in de Lo Poloko-machine versnipperd tot een uniek amalgaam dat ze de ‘Big Tropical Bang’ noemen.

 

La Brigade Du Kif is een 6-koppige feestbrigade uit Zuid-Frankrijk. Met hun aanstekelijke mix van ska, rock, swing en punk zetten ze bij elk optreden de boel gegarandeerd op z’n kop.

 

Maar er is meer!

Een plein vol foodtrucks laten je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennismaken met gerechten uit verschillende uithoeken van de wereld. Nieuw dit jaar is de Engelse dubbeldekker waar je de lekkerste cocktails kunt bestellen. Terwijl jij geniet van een overheerlijke cocktail staat boven op de bus een DJ de lekkerste zomerhits te draaien. Ook voor de kinderen zijn er diverse kinderattracties en kindergerelateerde foodtrucks. Oftewel, het Glanamundo Wereldfestival brengt een divers programma voor jong én oud.

 

Ben jij erbij?

Zaterdag 15 juli | 12.00 – 01.00u | Markt Geleen

 

Kijk voor meer informatie op:

www.facebook.com/GlanamundoWereldfestival