Glanerbrook keert terug naar de basis

De vernieuwbouw van Glanerbrook keert terug naar de basis: Wel nu besluiten over de uiterst noodzakelijke en energiebesparende aanpassingen in de basisvoorziening van het sportcomplex en in het voorjaar van 2023 alsnog de discussie voeren over de investering in de bovenregionale functies (vijftig-meter-bad en buitenijsbaan).

Dat blijkt uit het nieuwe raadsvoorstel over Sportpark Glanerbrook en Landschapsplan Burgemeester Damenpark in Geleen, dat het college op donderdag 3 november heeft aangeboden aan de raad

“Door eigentijdse maatregelen die we nemen kunnen we flink besparen op de kosten voor het dagelijks gebruik van Glanerbrook.”

,,We laten de oorspronkelijke opdracht van de raad noodgedwongen los door een knip te maken in het inhoudelijke programma,” zegt projectwethouder Leon Geilen. ,,Door nu eerst de meest essentiële vernieuwingen uit te voeren slaan we twee vliegen in één klap. We blijven financieel gezien binnen het door de raad vastgestelde budget en we kunnen door de eigentijdse maatregelen die we nemen flink besparen op de kosten voor het dagelijks gebruik van Glanerbrook.”