Groen licht voor pleegzorg

Soms zijn er omstandigheden waardoor een kind (tijdelijk) niet kan terugvallen op de eigen liefdevolle en veilige thuisomgeving. Gelukkig zijn er in Nederland veel mensen die iets voor een ander willen betekenen. Zoals pleegouders die tijdelijk of langer een kind van een ander in hun huis en hart opnemen. En dat is hard nodig! Landelijk wachten meer dan 900 kinderen op een passende plek in een pleeggezin.

Aandacht vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleeggezinnen is dus cruciaal. Dat gebeurt in het bijzonder tijdens de landelijke Week van de Pleegzorg die Jeugdzorg Nederland jaarlijks organiseert.

 

 

Dit jaar vindt de Week van de Pleegzorg van 2 tot en met 9 november plaats.

“Landelijk is voor meer dan 23.000 kinderen een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Als gemeente vinden we het belangrijk dat mensen zich over elkaar ontfermen. En al helemaal als het om kinderen gaat. Overweeg je serieus om pleegouder te worden meld je aan op www.pleegzorg.nl. Je kunt van onschatbare waarde zijn en kwetsbare kinderen weer een toekomst geven” – wethouder Joep Ummels.