Zóveel waardering voor Zuyderland, dat ze dolgraag bestuursvoorzitter David Jongen zou willen ontmoeten om hem te bedanken ‘voor alles dat Zuyderland doet’. Het was een grote wens van mevrouw Hollands uit Maastricht, die dinsdagmorgen in vervulling ging op de Nuchtere Opname Unit (NOA) in Heerlen, kort voordat zij een flinke operatie zou ondergaan. Bijzonder detail: sinds enkele weken zijn de letters ‘Zuyderland’ in de vorm van een tatoeage te lezen op haar onderarm.

David Jongen wist niet wat hij zag toen mevrouw Hollands (40) haar tatoeage liet zien. ‘Je bent ongetwijfeld de eerste ooit die er eentje heeft laten zetten’, was zijn eerste reactie. Anne-Marie Hollands zegt heel goede ervaringen met Zuyderland te hebben. Niet alleen op persoonlijk en medisch vlak, ook door alles dat ze via televisie en de media meekrijgt. Van recent nog de Filipijnse verpleegkundigen die worden gezocht in Manilla om de zorg hier in Limburg overeind te houden, tot de vele extra uren die gemaakt zijn door collega’s om iedereen te helpen tijdens de pandemie.

Vereeuwigd op de onderarm
Vier weken geleden besloot Anne-Marie dan ook dat het tijd was voor een heuse tatoeage, waarmee de naam van het zorgconcern in sierletters vereeuwigd werd op haar arm. Het ontmoeten van David Jongen voelde dan ook als hèt moment om dat vol trots te laten zien – en te benadrukken hoe dankbaar ze is. Door een aandoening waaraan zij lijdt, moet ze heel regelmatig en soms plotseling naar het ziekenhuis. De operatie van vandaag aan haar schouder vindt ze wel erg spannend, vertelt ze aan David. ‘Maar het is wel bijzonder om jou nu te kunnen ontmoeten. Zuyderland doet het gewoon ontzettend goed en daar ben ik heel blij mee.’