Grwattte optocht zoekt vrijwilligers

Op zondag 19 februari 2023 zal de carnavalsoptocht van Elsloo weer plaats vinden en daar zijn we elk jaar weer trots op.

Naast de vele groepen en einzelgängers die deelnemen, zien we elk jaar ook steeds meer publiek langs de kant staan. Met ongeveer 80 nummers is het een van de mooiste optochten van de regio en het hoogtepunt voor onze prinsen tijdens hun “Vastelaovend” regeerperiode.

Om de optocht in goede banen te kunnen leiden zijn wij steeds meer afhankelijk van onze vrijwilligers. Wij zoeken daarom ook nieuwe leden voor de optochtcommissie en verkeersregelaars.

Als lid van de opochtcommissie ben je mede verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van de optocht in de ruimste zin van het woord. Voorafgaand neem je deel aan 2 bijeenkomsten om alles af te stemmen en afspraken te maken en achteraf volgt een evaluatie. Uiteraard ben je verder de dag zelf aan de slag met allerlei verschillende werkzaamheden.

 

 

De taak van verkeersregelaars is bij een afzetting langs de route het verkeer te regelen. Dit vraagt een uurtje voorbereiding en de taak kan goed gecombineerd worden met het kijken van de optocht. We zoeken dan ook met name mensen die geïnteresseerd zijn om deze taak uit te voeren. Maar we doen ook een beroep op toeschouwers/buurtbewoners die langs de route staan en deze taak erbij kunnen doen (en toch de optocht kunnen bekijken).

Bij interesse, vragen, ideeën of opmerkingen kunt u contact opnemen met Danny Teunissen, secretaris CV de Sajelaire, via  of 06-55777662