Voorjaarsconcert “VEURJOAR IN LIMBURG’ gepresenteerd door:

Harmonie St. Joseph Berg aan de Maas en Reünie-Orkest Limburgse Jagers.

 

Harmonie St. Joseph werd in 1912 opgericht en bestaat momenteel uit zo’n 65 spelende leden met een sterk variërende leeftijd. De harmonie staat sinds 2012 onder leiding van dirigent Peter Wouters.

Jaarlijks verzorgt de harmonie een aantal concerten waarbij het repertoire niet alleen niveau bepalend is maar ook luistergenot biedt voor het publiek. Daarnaast krijgt het sociale aspect veel aandacht. Denk hierbij aan het opluisteren van carnavalsoptochten, de eerste communie, processie, Augstcultuurfestival, St. Maarten, het Sinterklaas- en het Kerstfeest.

In 2022 vierde de harmonie haar 110 jarig jubileum. Dit jubileum is feestelijk gevierd voor jong en oud met o.a. workshops voor eigen leden en een schitterend jubileumconcert dat voor iedereen gratis toegankelijk was. De harmonie telde maar liefst 13 jubilarissen die allemaal, middels een persoonlijk woordje van voorzitter Jos Gijzen, in het zonnetje werden gezet. Tevens mocht de voorzitter 3 ereleden benoemen, te weten Sjeng Coenen, John en Martha van Cleef-Coenen.

Om het 111de bestaansjaar muzikaal in te luiden heeft de harmonie wederom een prachtig concert voor jullie in petto.

Op 13 mei a.s. presenteren de harmonie én het Reünie-Orkest Limburgse Jagers een uniek concert dat een fantastische en oorstrelende muzikale avond beloofd te gaan worden.

Het reünie-orkest Limburgse Jagers is samengesteld uit oud-muzikanten van het Tamboer- en Fanfarekorps Limburgse Jagers en het burgerorkest. Na de oprichtingsvergadering, waar ook de naam reünie-orkest Limburgse jagers werd gekozen, was de 1ste repetitie op 21 maart 1992 een feit. Er werd gestart met 35 enthousiaste muzikanten en stond onder leiding van kapelmeester Alwien Liew On.

In 2005 nam dirigent Jos Stoffels het dirigeerstokje over.

Uiteraard neemt de militaire marsmuziek een belangrijke plaats in. Maar ook allerlei andere soorten populaire muziek worden er gespeeld. Het reünie-orkest speelt een uitgebreid repertoire dat in de smaak valt bij een breed publiek.

Het orkest bestaat momenteel uit 54 spelende leden en heeft sinds zijn bestaan ongeveer 335 concerten verzorgd. Het orkest geniet grote bekendheid in zowel  binnenland alsook in het buitenland.  Het orkest is een afspiegeling van de Limburgse cultuur, muziek en historie en heeft tevens nog steeds een goede binding met het huidige regiment en neemt regelmatig deel aan gebeurtenissen zoals herdenkingen, veteranendagen en commando-overdrachten.

 

Dit duo-concert waarbij 2 getalenteerde orkesten hun opmars maken en hun muzikale talenten laten horen zal ongetwijfeld een unieke belevenis worden!

Harmonie St. Joseph alsmede Reünie-Orkest Limburgse Jagers verheugen zich erop om u een onvergetelijke avond te bezorgen en hopen u te zien op 13 maart a.s. in het MFC  om 19.00 uur.