Miranda Wijshoff uit Geleen runt nu ruim twee jaar met twee vriendinnen Miranda’s Helpende Handjes. Samen delen ze in Lindenheuvel etenswaren en spulletjes uit aan minderbedeelden uit de regio Sittard-Geleen en omstreken.

Miranda kwam op het idee toen ze op een dag iets vreemds zag in de plaatselijke supermarkt. “Ik zag dat er veel spullen die over de datum waren weggegooid werden. Toen heb ik gevraagd of ik die spullen mocht hebben om minderbedeelde mensen te helpen”.

Wijshoff besloot thuis de spullen uit te delen. Na en oproep op Facebook kwamen zo’n 25 aanmeldingen binnen. Nu na twee jaar is het aantal gezinnen dat gebruik maakt van Helpende Handjes gestegen naar bijna 150.

Sociaal werk organisatie Partners in Welzijn stelde begin dit jaar in hun pand aan de Hyacinthenlaan in Lindenheuvel een ruimte beschikbaar aan Helpende handjes. Monique is daar één van de vaste klanten. Ze komt elke vrijdag kijken of er iets is dat ze kan gebruiken. “Ik vind het leuk om af en toe eens te komen kijken hier”, zegt ze. Ik ben heel tevreden en de mensen zijn erg aardig”.

Ondertussen worden de Sinterklaascadeautjes ook al uitgepakt. “Zoals je kan zien is de ruimte toch nog te klein en hoop ik een beetje op een eventuele uitbreiding”, besluit Wijshoff.