Henk rolt 100 km voor Lamberts bus!

Op zondag 25 september zal Henk Baggen in zijn handbewogen rolstoel op één dag 100 km afleggen! Deze uitdaging gaat hij aan om zo geld in te zamelen voor een eigen rolstoelbus voor Lambert Moonen, die sinds zijn herseninfarct van juni vorig jaar alleen zijn hoofd kan bewegen, maar mentaal kerngezond is. Zonder zo’n bus kan Lambert zijn leven niet oppakken.
Hoewel Henk al 35 keer de Kennedymars heeft uitgerold, is deze monsterrit een hele uitdaging. Henk hoopt dat deze prestatie beloond wordt door uw donatie die geheel ten goede komt aan Lamberts bus. Dat kan via
http://steunactie.nl/actie/geef-lambert-zijn-vrijheid/henk-baggen/-10859/-20791

Henk kent Lambert al langer via de gemeentelijke Werkgroep Integrale Toegankelijkheid (WIT), een groep vrijwilligers die de gemeente adviseert over het verbeteren van de toegankelijkheid van openbare gebouwen en openbare ruimte. Lambert was als gemeentelijk bouwkundig projectmanager de contactpersoon voor de WIT. Lambert wil graag zijn expertise blijvend inzetten, ook nu hij zelf rolstoelgebonden is.  Vervoer op maat is voor hem vanwege het reserveringsysteem en de beperkte actieradius, zijn specifieke beperkingen en constante zorgbehoefte geen oplossing.

Afbeelding met kaart

Automatisch gegenereerde beschrijvingZo’n bus wordt echter niet vergoed door de WMO en de eigen financiële middelen zijn uitgeput na de aanschaf en aanpassing van een nieuwe woning voor Lambert en zijn echtgenote Lilian. Daarom is er een crowdfundingsactie gestart, met de titel “Geef Lambert zijn vrijheid!”. Er is inmiddels circa € 20.000 binnen van de benodigde € 50.000.

Route
Henk start zondag 25 september ’s ochtends om 6.00 uur met een grote ronde van 50 km van Limbricht via de Markt Sittard (tussen 6.15 en 6.30 uur), Berg aan de Maas, Roosteren, Echt, Susteren, Nieuwstad, weer naar Sittard.  Daarna volgen vanaf circa 12.00 uur 4 rondjes van 12,5 km te beginnen en te eindigen op de Markt tussen de terrassen van Schtad Zitterd en De Limbourg. Hij verwacht tussen 17.00 en 18.00 uur te finishen. Lambert zal de laatste meters zelf meerijden! Daar wordt de opbrengst bekend gemaakt.

We hopen op een grote opkomst van supporters, vrienden, collega’s en bekenden langs de route, en op de Markt Sittard, maar vooral op uw donatie voor de prestatie die Henk levert.
Henks tocht is live te volgen via https://www.facebook.com/LambertsBus. Like deze pagina en je ontvangt automatisch updates.