Het nieuws uit EuregioToer Compact:

Elke donderdagochtend om 11.30 uur zet Marcel Boreas in het programma EuregioToer Radio een aantal euregionale nieuwsfeiten van de afgelopen week op een rij in de rubriek EuregioToer Compact.

In Maaseik vertoeft momenteel een oehoe die het op de heupen heeft gekregen en passanten aanvalt. De reden voor het gedrag van het dier is zoals wel vaker in deze tijd dat het beest de jongen wil beschermen.

De jonge Belgisch-Limburgse wolf die eerder in de Eifel en de Ardennen opdook, blijkt aan de Duitse Noordzeekust verzeild te zijn geraakt. Inmiddels is mama Noëlla aan Belgische zijde voor de derde keer zwanger.

In Maasmechelen trekt dit weekeinde de optocht, en eigenlijk had dat einde mei ook in Düsseldorf moeten gebeuren, maar de Duitsers hebben het feest andermaal geannuleerd. De reden: ene meneer Poetin.

De Max-factor laat zich ook dit jaar in de Formule 1 voelen. De wedstrijd in Spa-Francorchamps is inmiddels stijf uitverkocht, en dat betekent dat de glooiende Ardennen weer een oranje gloed zullen krijgen.

In Luik worden de centrale pleinen van de Cathédrale en Saint-Paul plus de aangrenzende straten heringericht. Ook moeten deze zones verkeersluw worden. De werkzaamheden moeten in 2026 klaar ziin.