Het nieuws uit EuregioToer Compact

Elke week zet Marcel Boreas in het programma EuregioToer Radio de belangrijkste euregionale nieuwsfeiten van de afgelopen week op een rij in de rubriek EuregioToer Compact.

De musical Dagboek van een Herdershond in Maastricht is nog niet gestart, en er wordt al verlengd, waardoor de productie in elk geval tot midden juli loopt. Aan Dagboek van een Herdershond doen ook enkele muziekkorpsen uit de Westelijke Mijnstreek mee.

Vlaams minister Zuhal Demir investeert 3 miljoen euro in lokale brouwerijen.Vlaamse bierbrouwers moeten zich op die manier op de kaart zetten en toeristische trekpleisters worden. Een brouwerij uit Maasmechelen zou er alvast werk van maken, zo is te horen.

Jan en Hubert van Eyck, schilders van onder meer het wereldberoemde Lam Gods, kwamen uit Maaseik. Niks van, beweert tenminste ene Lucas van Dijck in een nieuw boek: de gebroeders zijn geboren in Bergeijk. Geen Belgen dus, maar Nederlanders en Brabanders.

Het Drielandenfeest nodigt u in dat geval uit om op zaterdag 7 mei naar Vaals te komen. Er is een podiumprogramma bestaande uit muziek, dans en nog veel meer.  Naast het podium kunnen belangstellenden zich informeren over grensoverschrijdende samenwerking.

En van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei viert het 3RIDES Festival zijn première op het CHIO-terrein in Aken. Het gaat daarbij om een mix van een fietsexpo, diverse workshops rondom fietsen en e-bikes, fietsroutes, podiumacts en er zijn culinaire hoogtepunten.