Het Siterhuis aan de Breitnerstraat 2 in Sittard wordt vrijdag 28 oktober officieel geopend. Geïnteresseerden kunnen die middag tussen 13.00 en 16.00 uur direct een kijkje komen nemen in de spiksplinternieuwe, kleinschalige woonzorglocatie voor maximaal 22 mensen met dementie. Er zijn nog studio’s beschikbaar.

Het Siterhuis is het nieuwste huis van zorgorganisatie Dagelijks Leven, die door heel Nederland betaalbare, gespecialiseerde en persoonlijke 24-uurszorg biedt. “In een kleinschalige, vertrouwde en veilige omgeving”, legt locatiemanager Yvonne Baadjou uit. “Elke bewoner heeft een eigen studio die met spullen van thuis kan worden ingericht. We geven bewoners de kans zoveel mogelijk door te leven zoals zij dat gewend zijn. Eigen regie vinden we heel belangrijk.”

In Het Siterhuis zijn twee huiselijk ingerichte, gezamenlijke woonkamers te vinden waar bewoners samen kunnen komen voor een kopje koffie, om televisie te kijken of te eten. “We hebben een eigen kok die dagelijks zorgt voor een verse maaltijd. Willen de bewoners een handje helpen in de keuken? Graag! Lijkt het ze leuk om in de tuin aan de slag te gaan of de was op te vouwen? Natuurlijk kan dat. Lekker uitslapen of juist vroeg uit de veren? Geen probleem. Alles mag, niets moet. We hebben eigen activiteitenbegeleiders die zorgen voor zinvolle dagbesteding. Maar blijft iemand liever een keertje in zijn eigen studio om kruiswoordpuzzels te maken, omdat hij dat thuis ook het liefst deed? Wie zijn wij dan om te zeggen dat het niet mag?”

Een nieuw huis met grote tuin en eigen kok, waar gespecialiseerde zorg wordt geboden in kleinschalige setting; het klinkt misschien prijzig. Maar dat is zeker niet het geval, wil Baadjou benadrukken. “Wonen in Het Siterhuis is betaalbaar, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.”

Geïnteresseerden kunnen vrijdag 28 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen in Het Siterhuis aan de Breitnerstraat 2 in Sittard. Bezoek voor meer informatie www.hetsiterhuis.nl of neem contact op met locatiemanager Yvonne Baadjou via y.baadjou@dagelijks-leven.nl of tel. 06 – 25 10 88 73. Het Roufshuis, direct naast Het Siterhuis in aanbouw, is ook een nieuw huis van Dagelijks Leven en opent op 25 november de deuren.