In de weekenden van 8 en 9 en 15 en 16 oktober organiseren zij een kunstexpositie in de Terpkerk in Urmond. De tentoonstelling is op de zaterdagen en zondagen geopend van 13 – 17 uur.

 

Drie belgische en drie nederlandse kunstenaars exposeren zeer uiteenlopend werk: oa fotografie, schilderkunst, keramiek, beelden van hout, steen en kunststof. Een aantal werken zijn ook te koop in overleg met de betreffende kunstenaar.

Deelnemende kunstenaars zijn:

 

Guido Thomassen

Guido Thomassen uit Maasmechelen is professioneel fotograaf sinds 2014, nadat hij vele jaren als hobbyist actief was. Vanuit een andere kijk op de wereld, en vanuit ongewone standpunten, laat hij de kijker kennis maken met uitzonderlijke fotografie in een breed scala van onderwerpen . Zijn werk bestaat uit architectuur-, natuur-, model-, irisfotografie de laatste jaren opvallend grafisch werk.

 

Loek Nieuwendijk

Maakt uitsluitend beelden in hout, dat hij vaak in zijn directe omgeving vind in het bos. Soms moet het dan minstens 4 tot 6 jaar drogen voor hij er aan kan beginnen.

Bij het kappen gaat hij intuïtief te werk en laat hij zich leiden door het materiaal. Vormen en structuren van het hout bepalen het uiteindelijke resultaat. Zelf is hij vooral het hulpmiddel dat hamer en beitel vasthoudt.

De delen van het hout die hij bewerkt worden zo glad afgewerkt dat zelfs het hardste hout weer zacht aanvoelt. Zijn beelden zijn dan ook niet alleen om naar te kijken, maar vooral ook om te voelen. Sjus bebievötjes!

 

Rik Linkens

Rik is rebels in woorden, verf, hout, kunststof en steen. Steeds op zoek naar het simpele, het diepere, het tegenstrijdige. Steeds op zoek naar de vragen op de zovele antwoorden.

Als U weet wat het is, of niet is.. vertel het hem. Misschien is het wel wat hij denkt dat het is, of niet is? Zou het dat kunnen zijn wat je beroert, vastgrijpt en doet stilstaan om dan hoofdschuddend verder te gaan ? Als U het weet…vertel het hem.

 

Piet op den Camp

In 1999 kwam hij in aanraking met keramiek bij de Volksuniversiteit in Geleen, leraar was Henk Tummers.

Na twee jaar is hij overgestapt naar tekenen/schilderen bij Expressiegroep De Ruif in Elsloo. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, na twee jaar kwam hij toch weer in aanraking met keramiek bij dezelfde vereniging. Toen hij met vervroegd pensioen ging is hij nog dat zelfde jaar begonnen bij de Kunstacademie Maasmechelen. In 2015 is het eerste deel van de opleiding succesvol afgerond. Hoewel hij daarna een 2-jarige specialisatie in pitfire volgde is hij nu bezig met diverse andere technieken.

 

 

 

Kristin  Bemelmans

Passioneel, speels, chaotisch, vrolijk, openhartig, kwetsbaar, intuïtief, kleurrijk, impulsief…

Dat is Kristin, zo zijn haar schilderijen. Zij bekent kleur. Zij ís kleur.

Voor haar is werken met felle kleuren een drang die onstuitbaar is, een noodzaak in een te vaak zwart-witte wereld. Zij gelooft in positiviteit, ook tijdens kwetsbare en angstige tijden. Zij gelooft in schoonheid. Zij gelooft in één plus één is elf. Zij gelooft in ‘dat hoekje, dat eraf is.’

Zij wil je doen nadenken, inspireren en voelen. Zij wil je raken…

 

Ton Coops

Ton Coops heeft oog voor mooie dingen. Hij ziet de schoonheid overal om zich heen en praat daar graag over. Ook als kunstenaar brengt hij voor zichzelf een ode aan de schoonheid, zij het abstracter als in woorden. De echte passie is het omzetten van gedachten via handwerk, (kappen, slijpen, schuren en boetseren) naar een sculptuur. Als hij een idee in z’n hoofd heeft, wordt het meestal een gestileerd bronzen of hardstenen beeld. Bij zachtere steen ( vaak albast) bepaalt de reeds aanwezige vorm dikwijls de richting en is het resultaat ook het meest abstract. Eigenlijk geeft hij vorm aan begrippen als kracht, stroomlijn, transparantie, of (voor hem) aan schoonheid, met als resultaat een beeld met interessante lijnen en diepte.

 

 

Laat u verrassen door de prachtige kunst in de bijzondere sfeer van dit unieke voormalige kerkgebouw. De expositie is natuurlijk gratis toegankelijk.