Jeugdlintje van Sittard-Geleen voor Tygo Alders

Burgemeester Hans Verheijen heeft woensdag het jeugdlintje van Sittard-Geleen uitgereikt aan de 10-jarige Tygo Alders uit Geleen. Het is voor het eerst dat de gemeente deze onderscheiding toekent. Onder het mom ‘Sittard-Geleense Supersterren gezocht’ is de gemeente vorig jaar gestart met de zoektocht naar kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Deze jeugdigen zet de gemeente graag in het zonnetje!

 

Tygo wil graag iets betekenen voor kinderen die het minder getroffen hebben. Dat deed hij onder andere door zijn haren te laten groeien, zodat hij het kon doneren aan Stichting Haarwensen. De stichting maakt van de gedoneerde haren haarwerkjes voor kinderen die haaruitval hebben als gevolg van een ziekte. Begin september 2021 heeft Tygo zijn haar laten afknippen, nadat hij 2,5 jaar spaarde om de vereiste haarlengte van 35 centimeter te bereiken. Een bijzondere actie die veel doorzettingsvermogen vereist.

 

Uitreiking

De uitreiking vond plaats bij de scouting in Geleen. Tygo ontving hier een medaille en oorkonde. De uitreiking zou eerst plaatsvinden in november 2021 op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, maar was vanwege de strenge coronamaatregelen verplaatst. Komende jaren zal de uitreiking echter wel plaatsvinden op deze dag in november.