Kerken kleuren rood

Een groot aantal kerken in Limburg, waaronder de St. Martinuskerk in Beek, kleurt komende woensdag (24 november) rood op Red Wednesday.

Dit is een internationale actie van Kerk in Nood om aandacht te vragen voor christenvervolging. Vrijheid van godsdienst is niet overal vanzelfsprekend. In sommige landen behoren christenen zelfs tot de meest vervolgde bevolkingsgroep.

Volgens diverse rapporten van Kerk in Nood en andere instituten neemt de vervolging omwille van geloof toe. Maar liefst 67 procent van de wereldbevolking leeft in landen met ernstige schendingen van godsdienstvrijheid. Vaak gaat het om landen in Afrika en Azië.

Directeur Peter Broeders van Kerk in Nood is bezorgd: “Godsdienstvrijheid is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof.”

Met de actie #RedWednesday wordt aandacht gevraagd voor dit ‘vergeten’ mensenrecht. Woensdagavond worden tientallen kerken in Limburg rood aangelicht. Vorig jaar deden in heel Nederland 119 kerken aan de actie mee. Wereldwijd worden met deze actie miljoenen mensen bereikt.