De Kinderboekenweek 2020 duikt van 30 september t/m 11 oktober in de geschiedenis met het thema En toen?

Boeken brengen geschiedenis tot leven. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken.

Verken alle werelden van toen door het lezen van de boeken die we al mooi voor je op onze mediatafels klaarleggen!

We trakteren je op een historische Kinderboekenweek en gaan terug in de tijd met het doe-boekje Tijdreizen en een stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling.

Daarnaast zijn er voorleessessies, aangepast aan het thema en organiseren we een wedstrijd. Ga gewapend met de beste kinderboeken op onderzoek.

Doe mee en lees je dwars door de geschiedenis. En bekijk vooral ook de expo Meer dan 1000 nachten in Bibliotheek Ligne.

Nog geen lid? Grijp dan nu je kans want inschrijven bij Bibliotheek De Domijnen is tijdens de Kinderboekenweek helemaal gratis voor kinderen.

Het doe-boekje Tijdreizen is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis.

In het hart van het boekje vind je het spel Teletrotters & temponauten: uit welke tijd kom jij? Haal het boekje op bij je eigen bibliotheek of leeswinkel en ga op expeditie door de geschiedenis.

In de bibliotheken is er een stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling. Vraag bij de balie een opdrachtvel en ga alleen of in een groepje aan de slag met vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen. Alle vragen goed? Dan mag je een leuke verrassing grabbelen!

Deftige en adellijke families hebben vaak een speciaal, al eeuwen oud familiewapen. Haal een wedstrijdformulier op bij de balie van je bibliotheek, tover het leeg familiewapen om in iets moois dat bij jouw familie past en ontwerp je eigen familiewapen. De wedstrijd is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

In bibliotheek Ligne is de tentoonstelling Meer dan 1000 nachten te zien over Oosterse sprookjes in prentenboeken. Met illustraties, een filmpje en een interactieve zeekast die de betoverende verhalen tot leven brengen. Teken jouw sprookje met een zaklamp op een fosfordoek en beleef de magie en verwondering van meer dan duizend nachten.

We halen een prachtig prentenboek uit onze Boekenschatkist en duiken met je in de geschiedenis. Op vrijdag 2 oktober lezen we voor om 10.30 uur in Leeswinkel Echt en op woensdag 7 oktober om 14.30 uur in Bibliotheek Amstenrade. Om 14.00 uur start het voorlees halfuurtje in alle overige bibliotheekvestigingen. Het voorlezen is geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 6 jaar. Neem na afloop een kleur- of knutselplaat mee om thuis na te genieten van het verhaal.

Ook dit jaar zijn er op alle locaties Kinderboekenkranten en Voorleesgidsen beschikbaar, zolang de voorraad strekt.
Lees meer over onze Kinderboekenweek activiteiten op www.dedomijnen.nl/bibliotheek en over de landelijke Kinderboekenweek 2020 op www.kinderboekenweek.nl