Kloosterkerkhof Kasteelpark

Op zaterdagmorgen 30 april  is door een aantal vrijwilligers van Stichting Erfgoed Stein, IVN Stein en omwonenden weer onderhoud gepleegd op het kloosterkerkhof in het kasteelpark van Stein. We hebben ons vooral gericht op het onkruidvrij maken van de paden. Omdat er veel jong groen staat  hebben we de perken zoveel mogelijk met rust gelaten. Het kloosterkerkhof is een boskerkhof en zo willen we de natuur ook enigszins zijn gang laten gaan. Bij veel graven is inmiddels de bloemengroet gebracht. De laatste bloemenvazen moeten de komende dagen nog door de adoptanten voorzien worden van bloemen.

Na een ochtend te hebben gewerkt, ligt het kerkhof er weer netjes bij. Het is zeker de moeite waard om de komende dagen het kerkhof even te bezoeken.

Veel dank aan alle vrijwilligers die hier wederom aan hebben meegewerkt. Op zaterdag 28 mei a.s. vindt opnieuw onderhoud plaats op het kloosterkerkhof, ‘s-morgens van 10.00 uur tot 12.00 uur. Mocht u hierbij willen helpen, dan bent u van harte welkom. U kunt spontaan aankomen maar ook kunt u zich vooraf aanmelden bij het secretariaat van Stichting Erfgoed Stein (tel.: 046-4332861) of bij het Museum (tel.: 046-4338919). Er zijn nog een aantal graven niet geadopteerd, heeft U interesse dan kunt U zich melden via dezelfde adressen.