Op woensdag 15 maart 2023 zijn er Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Wilt u helpen als stembureaulid bij deze verkiezingen?

Wat doet een stembureaulid?

Een lid van het stembureau helpt bijvoorbeeld bij het wijzen van kiezers op belangrijke informatie bij de ingang, het controleren van de identiteit van kiezers aan tafel of het beantwoorden van vragen bij de stembus. Er zijn altijd vier leden aanwezig tijdens de openingstijden van het stembureau.

U kunt u opgeven voor een ochtend- of middagdienst. De ochtenddienst is van 07.00 uur tot 16.00 uur. De middagdienst begint om 15.45 en eindigt om 21.00 uur. De eindtijd kunnen we nog niet inschatten.

Wat bieden wij?

Voorafgaand aan de verkiezingen volgt u een gratis (digitale) training bij de gemeente. Zo begint u goed voorbereid aan uw werk op het stembureau. Voor de werkzaamheden krijgt u een vergoeding (ochtend € 110,-, middag €135,-). We zorgen voor een drankje, lunch/ eten moet u zelf meenemen of verzorgen.

Wilt u meer weten?

Via deze link kunt u aangeven dat u stembureaulid wilt zijn. U ontvangt dan een mail met een login. Met deze login kunt u de voorkeuren kunt opgeven voor welke dienst en welk stembureau. We proberen hier rekening mee te houden. Hier vindt u ook informatie over de vergoedingen.

Voorwaarden

Dit is wat de gemeente Sittard-Geleen vraagt:

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U bent flexibel.
  • U staat niet op één van de kandidatenlijsten
  • U heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal.