Koning aan de bar

“Geweldig en onvoorstelbaar”, zegt Hans Paumen. De koning die eventjes nippend bij hem aan de bar staat heeft niet alleen bij de voorzitter van het Elsmuseum veel losgemaakt. Kruidenbitter Elske uit Beek is even ‘wereldnieuws’.

Heel veel reacties natuurlijk”, zegt Paumen. “En de foto dat de koning met mij een toost uitbrengt heb ik ook in buitenlandse kranten gezien. Daar ben ik best wel trots op.”

Elske
De gemeente Beek mocht zich promoten in Maastricht tijdens Koningsdag en deed dat met het Elsmuseum. In de oude distilleerderij werd vroeger kruidenbitter Els La Vera gemaakt, in de volkmond bekend als Elske of Aelske. Aan voorzitter Hans Paumen de eer om aan een pop-up bar een borreltje te schenken aan de koning.

Genipt
Dat schenken van het Elske lukte Paumen zonder trillende handen: “Eindelijk kan ik even zitten zei Willem-Alexander tegen mij. Hij heeft alleen maar genipt maar het zag eruit alsof we elkaar al jaren kenden zoals hij aan de bar hing.” Met alle rust van de wereld schonk Paumen ook een borreltje aan koningin Maxima en de prinsen in het gevolg. “Dat was een hele bijzondere ervaring. Iemand die bij mij in de buurt stond wilde het glaasje hebben waar Maxima uit heeft gedronken!”

Bron 1L