Koning(in) van Sint Joep

Joep heeft eindelijk weer een nieuwe Koning(in)! Lydia van de Ruit bracht haar vlekkenzeep weer als vanouds aan de man en wist de winst tijdens een zonovergoten St.Joep in de wacht te slepen. De geëmotioneerde koopvrouw kreeg de wisseltrofee uit handen van wethouder Leon Geilen (Markten).
De titel Koning(in) van Sint Joep wordt uitgereikt aan de standwerker die zich in de ogen van de jury het beste profileert als verkoper. Daarbij spelen zaken als welsprekendheid, overtuiging, originaliteit, klantvriendelijkheid en aantrekkingskracht op het publiek een rol. Wethouder Leon Geilen, tevens voorzitter van de jury, gaf een toelichting op het juryoordeel: “Lydia heeft twee zware jaren achter de rug, waarbij ook haar gezondheid een flinke opdonder heeft gehad. Vandaag stond ze er weer alsof ze nooit anders heeft gedaan. Haar humor en overtuigingskracht zijn ongekend.”

Voor Lydia de Ruit kwam de uitverkiezing als een enorme verrassing. De bijna 80-jarige standwerker legt uit: “Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik ooit nog op Sint Joep zou staan. Dit was de vuurproef of ik mijn vak nog zou kunnen uitoefenen. Ik had nooit durven dromen dat het nog zou lukken.” Van de Ruit won de eretitel al eens in 2015.

De jury bestond dit jaar naast voorzitter Leon Geilen uit Louise Wessilius (CVAH), Evelyn Bethume (vakblad De Koopman), Theo Wegh (gepensioneerd marktmeester), Marion Mulkens (finalist Beste Economisch Ambtenaar), Jan Heffels (buuttereedner).