Koninklijke Onderscheiding dhr. Yang

De heer Chung Kun Yang uit Beek werd donderdag 1 oktober tijdens de viering van het maanfeest van de Algemene Chinese Vereniging Limburg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontving het lintje uit handen van burgemeester Christine van Basten-Boddin.

De heer Yang krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn maatschappelijke verdiensten, in het bijzonder voor zijn inzet voor de integratie van de Chinees-Limburgse gemeenschap.

Burgemeester Van Basten-Boddin: ‘De heer Yang is een ware ambassadeur voor de Nederlands-Chinese gemeenschap in Limburg.

Hij streeft ernaar de Chinezen in Nederland een stem te geven, hen te binden en een bijdrage te leveren aan de Nederlandse maatschappij.’

De heer Yang is ruim dertig jaar verbonden aan de Algemene Chinese Vereniging Limburg, eerst als lid en sinds 1991 als vicevoorzitter.

Daarnaast is de heer Yang één van de grondleggers geweest van de Chinese school Ho-Nam.

In de rol van vicevoorzitter heeft hij zich 15 jaar lang ingezet voor de school.

Zo hebben Nederlandse Chinese kinderen de kans gekregen om naast het reguliere onderwijs ook les in de Chinese taal te krijgen en om kennis te maken met de Chinese cultuur.

Daarnaast is de heer Yang als lid en adviseur betrokken bij de Chinese Ouderen Vereniging Limburg en ondersteunt hij veel liefdadigheids- en vrijwilligerswerk.

De heer Yang heeft zich geruime tijd op een bijzondere, creatieve en maatschappelijk betrokken wijze, belangeloos verdienstelijk gemaakt voor onze
samenleving.