Kunstproject viaducten Napoleonsbaan

Roy Wagemans uit Berg aan de Maas is na een winterstop weer gestart met het afronden van het kunstproject bij de viaducten onder de A76. Als alles volgens plan verloopt is hij in mei klaar.
veiligheid-voor-roy-en-het-verkeer”.

Fietsers en scooters opgelet: het fietspad is aan één zijde afgesloten met hekken en borden.
Het is zowel voor het autoverkeer als voor de kunstenaar Roy belangrijk dat fietsers gebruik maken van het toegestane fietspad. Vermijd fietsen op de weg en doorrijden aan de verkeerde kant op het fietspad.

De reis van industrieel naar natuur
Het graffiti kunstwerk draagt bij aan een toeristisch doel om de entrees van Stein te verfraaien. “Wij hopen dat de kunstwerken voorbijgangers er op attenderen om verder te kijken dan de industriële rand van Stein. We hopen dat het bezoekers uitnodigt om Stein verder te gaan ontdekken en door te rijden tot in de Maasvallei”, aldus wethouder van Mulken.

De drie viaducten in de gemeente Stein vormen in het klein een verhaal in het binnenrijden van de gemeente. Het eerste viaduct richting Elsloo vertegenwoordigt de industriële rand (Chemelot), daarna volgt de cultuur (onze Maasdorpen) en vervolgens kom je bij het laatste viaduct in de natuur: de Maasvallei.