Leerlingen van OBS de Maaskei planten op maandag 20 maart samen met IVN Natuureducatie en Gemeente Stein het derde Tiny Forest in de gemeente Stein. Het minibosje komt op het schoolplein van de school aan de Dieterenstraat 2 in Stein. Om 13:30 uur wordt de plantdag officieel geopend door wethouder Van Mulken met de onthulling van de naam en het planten van de eerste boom.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

 

Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag. In het buitenlokaal, dat onderdeel is van ieder Tiny Forest krijgen de kinderen straks les.

Noot voor de redactie/ niet voor publicatie
Hierbij nodigen wij u van harte uit aanwezig te zijn bij de start van de aanplant van de Tiny Forest. U bent vanaf 13:15 uur welkom. Locatie: Dieterenstraat 2, 6171 JK Stein.