ProRail en de gemeente Sittard-Geleen hebben samen onderzoek verricht naar de verbetering van de veiligheid op de onbewaakte spoorwegovergangen aan de Raadskuilderweg en Lintjesweg in Geleen. Uit het onderzoek is gebleken dat voor beide locaties de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel de meeste veiligheid biedt.

Planning en bereikbaarheid

De werkzaamheden worden onder regie van ProRail uitgevoerd. In juni zijn de werkzaamheden in de Lintjesweg gestart. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

In juli is de aannemer op deze locatie gestart met de bouw van de betonnen tunnel. De werkzaamheden zijn al goed gevorderd. Van 22 tot 27 november wordt deze tunnel op de definitieve plek geschoven tijdens een periode waarin tijdelijk, wegens de werkzaamheden, geen treinen rijden. Ook wordt ook ’s nachts gewerkt. Hierna wordt aan weerszijden van de tunnel een toerit aangelegd. In het voorjaar van 2022 kunnen de eerste fietsers en voetgangers gebruik maken van de nieuwe tunnel.

Info en vragen

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Limburg.