Denk mee over locaties nieuwe laadpalen
Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom vergroten we de komende tijd het aantal openbare laadpalen in onze gemeente. Dat doen we samen met energieleverancier Vattenfall. Wilt u meedenken over de locaties van de nieuwe laadpalen? Lees dan hieronder verder, want we kunnen uw hulp goed gebruiken.

Wat is de bedoeling?
Ons doel is om eind 2024 zo’n 100 nieuwe laadpalen te hebben. Elke laadpaal heeft twee laadpunten, dus de nieuwe laadpalen leveren samen 200 nieuwe laadpunten op. Vanaf 2025 komen daar nog eens zo’n 75 tot 100 laadpalen bij. De laadpalen worden in fasen aangelegd en kunnen door iedereen worden gebruikt. En het mooie is, de stroom van de laadpalen komt volledig van Nederlandse windmolens van Vattenfall.
Waar komen de nieuwe laadpalen te staan?>
De nieuwe laadpalen worden de komende jaren verspreid door de gemeente aangelegd. Vattenfall heeft alvast de voorlopige locaties bepaald aan de hand van landelijke en regionale voorspellingen van het aantal elektrische auto’s. Maar we willen zeker weten dat de nieuwe laadpalen dáár komen te staan waar ze ook echt goed gebruikt worden. Misschien rijdt u al in een elektrische auto en weet u waar nu nog laadpalen ontbreken. Of u woont of werkt in de gemeente en denkt graag mee over de nieuwe locaties. Wij kunnen uw inbreng goed gebruiken.

Hoe kan ik reageren?

De locaties die Vattenfall heeft voorgesteld, kunt u bekijken op ons participatieplatform metsittardgeleen.nl/projecten/project+laadpalen, opent externe website”>MetSittardGeleen.nl. Daar staan alle locaties op een online kaart aangegeven. U kunt reageren op die locaties. U geeft aan of u het eens of oneens bent met een locatie. Bent u het oneens? Dan kunt u ook een andere locatie voorstellen. Om met ons mee te denken, moet u zich wel aanmelden op het platform. Reageren kan tot en met 4 mei.
Waar vind ik meer informatie?
Voor meer informatie gaat u naar www.metsittardgeleen.nl/laadpalen”