Donderdag vonden in het centrum van Geleen de ‘Limburgse Barbecue Kampioenschappen’ plaats. Het Limburgs kampioenschap bestond uit 4 categorieën: vlees, vis, vegetarisch en de ‘chef choice’. Na een verhitte strijd is teamcaptain Louis Kentjens uit Herten, van team ‘Sjmaak en Deertown Barbecue’, voor het 2de jaar op rij, uitgeroepen tot ‘Barbecue Kampioen van Limburg’.

Het team bestond naast Louis Kentjens uit Peter Schoenmakers, Maurice Granetia en Robin Nieling. Hendrik Giesbers van ‘Hennie’s BBQ’ (Geleen) werd 2de. De gedeelde 3de prijs ging naar Tim Janssen van team ‘Sjmaak, Sfeer en Beer’ (Posterholt) en Hans Korsten van team ‘Waar Rook Is, Is Vuur X Livar’ (Beek).

Naast het Limburgs kampioenschap vonden er ook masterclasses plaats van voormalig wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen. Zijn bedrijf Smokey Goodness verzorgde tevens een imposante BBQ-catering. Ook was er een barbecuemarkt.

 

Het evenement Smokey South trok mede door het mooie weer vele duizenden bezoekers naar het centrum van Geleen. De organisatie kijkt tevreden terug op een meer dan geslaagde dag.

Foto bijschrijft: Gemaakt door LIWI Foto .l.n.r. Louis Kentjens, Peter Schoenmakers, Maurice Granetia en Robin Nieling.