Het Maske Begrave dat traditioneel op carnavalsdinsdagavond het einde van de ‘vastelaovend’ zal inluiden krijgt dit jaar een nieuwe opzet waarbij de ceremonie nu grotendeels op de Markt zal plaatsvinden.

Vanaf 22.00 uur worden de carnavalisten onthaald met muziek van kapel Noots Biejein en doedelzakspeler Roger Pernot. Ook de trompettisten Hugo en Bert Kamps zijn aanwezig om de plechtige momenten van de ceremonie op te luisteren.

 

Vanaf 22.30 uur zal de kolderieke ceremonie op het “balkon” beginnen. Tijdens de voordracht zijn er kwinkslagen aangaande zaken die ons allen in Sittard bezighouden alsmede een minuut stilte en een saluut uit eer aan het Maske. Na het spelen van Zitterd Allein wordt om stipt 23.11 uur het “Maske” naar beneden gelaten. Deze symbolische daad wordt verricht door stadsprins Ruud II die met Vorst Joep I en een aantal Marotte ook aanwezig zal zijn. Aansluitend wordt in een stoet naar het Kloosterplein getrokken alwaar de treurende carnavalsvierders het “Maske” een laatste groet kunnen brengen.

 

Het ‘Maske Begrave’ wordt georganiseerd door verenigingen de Mander en Zitterd Same. Verder verlenen medewerking de wagenbouwers Luuj Mit Plezeier met hun praalwagen. Scouting St. Jozef en CV Opnuuj Begoosj zullen de stoet begeleiden met fakkels.