Meivakantie in Kasteelpark Born

De zon schijnt weer volop en we genieten van alle jonge dieren in het Kasteelpark. De lammetjes huppelen vrolijk rond en de kuikens van de zwanen zwemmen met hun ouders door de grachten. Heb je de jonge wallaby’s al uit de buidel van hun moeders zien kijken?

Er zijn lammetjes geboren en kuikentjes uit het ei gekropen. Heb je de nieuwe bewoners op de kinderboerderij al ontmoet? De alpaca’s Alfons en Arie lopen sinds kort bij Sjors en Jimmy in de weide. Met zijn tweeën verkennen Alfons en Arie vrolijk de kinderboerderij en leren ze de andere bewoners kennen.

Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord “Pannenkoek”? Kom dan op woensdag 26 april naar Kasteelpark Born. Vanaf ca. 13 uur staan bij het terras de dames van de activiteitengroep klaar met een hele grote stapel pannenkoeken. Maar een kale pannenkoek is niet leuk! Daarom hebben we allerlei lekkere dingen klaar staan waarmee je de pannenkoek kunt versieren. Klaar? Smullen maar!

Op zondag 7 mei komen de schapenscheerders naar Kasteelpark Born om de schapen te ontdoen van vacht. Rond 13 uur worden op de kinderboerderij de eerste schapen geschoren. De Mergellandschapen en Ouessantschapen worden geschoren. Er wordt zowel machinaal geschoren als met de hand geknipt.

Bij de knutseltafel kun je weer een mooie herdersstaf maken en er is een demonstratie wol spinnen en wol verven met natuurlijke materialen. Ook kun je de vachten van de andere schapenrassen, alpaca’s, lama’s en kamelen bekijken en voelen.


Midden in het park ligt de grote speeltuin ‘t Aepke. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de (groot)ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, een zandkasteel bouwen of springen op de grote airtrampoline!

Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entree is € 7,00 voor kinderen, €8,50 voor 65+’ers en € 9,50 voor volwassenen.