Op 15 maart zijn de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. U kunt dan stemmen op uw favoriete politieke partij. Wilt u ook gebruikmaken van uw stemrecht, maar kunt u bijvoorbeeld niet goed lopen? Of heeft u geen mogelijkheid om naar een stembureau te gaan? Dan kunt u gebruikmaken van de gratis stemtaxi.

De stemtaxi haalt u thuis op en brengt u naar het inclusief stembureau Zalencentrum De Oase in Sittard. Na het stemmen brengt deze stemtaxi u ook weer naar huis. Het is niet mogelijk om met de stemtaxi ergens anders te stemmen.

Reserveren voor de stemtaxi is verplicht

Vanaf 6 februari tot en met 13 maart kunt u de stemtaxi reserveren via (045) 782 09 91. Dit kan op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Zalencentrum de Oase in Sittard is ingericht als inclusief stembureau

Dat betekent dat dit stembureau speciaal is ingericht voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking. Op deze manier kan iedereen zelfstandig stemmen. Er zijn hulpmiddelen aanwezig zoals een gesproken kandidatenlijst, stemmal, duidelijke bewegwijzering op de grond en een gastheer of gastvrouw. Het inclusief stembureau is voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan en mag stemmen op het inclusief stembureau.

Meer informatie is te lezen op www.sittard-geleen.nl/verkiezingen.