Museumconcert de Domijnen

Zondagochtend 19 september, aanvang 11.30 uur, treden de drie getalenteerde jeugdige muzikanten Huya Gu, Theodore Kim en Carmen López Hernández op tijdens het Museumconcert van de Domijnen.Zij  brengen piano en viool ten gehore tussen ontwerpen van plastics in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen te Sittard.

Al vier jaar lang organiseert De Domijnen met succes een reeks museumconcerten voor haar bezoekers. Zo krijgen jonge, aanstormende talenten vanuit o.a. Conservatorium Maastricht en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds een podiumplek tussen de hedendaagse kunst.

Huya Gu begon op 7-jarige leeftijd met muziek maken en is met haar 11 jaar de jongste winnaar ooit van het Prinses Christina Klassiek Concours. Volgens de jury van de prestigieuze competitie voor jong muzikaal talent is het „een feest om naar het pianospel van de 11-jarige Huyu Gu uit Roermond te luisteren”. Momenteel is Huya de jongste deelnemers in de Young Talent Class van het Maastrichts’ Conservatorium waar ze wordt begeleid door o.a. Alejandro Serena, Joop Celis en Piotr Jasiurkowsku.

Theodore Kim startte zijn vioollessen op 9-jarige leeftijd bij Igor Tkatchouk. Hij werd op 16-jarige leeftijd toegelaten tot de Young Talent Class van het Maastrichts’ Conservatorium waar hij wordt begeleid door Piotr Jasiurkowski. Theodore nam op jonge leeftijd al deel aan verschillende nationale en internationale competities (België, Polen, Zweden, Tsjechië, Portugal en Italië) waar hij regelmatig in de top 3 eindigde.

Carmen López Hernández is een pianiste uit Spanje. Zij begon haar pianostudie al op 7-jarige leeftijd en vervolgde haar studie aan de conservatoria van Salamanca, Venetië en Maastricht. Carmen volgde lessen bij onder meer Claudio Martínez Mehner, Josep Colom, Alexander Kandelaki en Enrico Pace. Momenteel studeert ze bij Katia Veekmans aan het Maastrichts’ Conservatorium.

Niets heerlijker dan op zondagochtend weg te dromen bij de mooiste klassieke muziek terwijl je van hedendaagse kunst geniet. Het concert vindt plaats op de laatste dag van de expositie Kunst & Kunststof, ontwerpen voor een betere toekomst. Dit optreden is een samenwerking van De Domijnen, Museum Hedendaagse Kunst en Conservatorium Maastricht.

Kaarten reserveren: Museumconcert – Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen – Sittard