Muziekgezelschap Matiz in Podiumkerkje Grevenbicht

Muziekgezelschap Matiz speelt folk, klezmer, gipsy en Franse chansons. Liefhebbers kunnen bij dit ensemble hun hart ophalen en genieten. Matiz betekent in het Spaans “kleurrijk, tint”. Het zijn de kleuren van de wereld die Matiz vertolkt in hun wereldmuziek. De muzikanten willen dat hun muziek klinkt als uit de harten van de mensen, gespeeld met ziel en gelukzaligheid, gezongen met een volksstem en met blote voeten in de grond.

In Podiumkerkje Grevenbicht zullen fraaie melodieën klinken met teksten over migratie, verdriet, vreugde en verwondering. Bij een tango schieten de Zuid-Amerikaanse vonken onder je hakken; bij een Japans lentelied vallen de bloesemblaadjes in je schoot. Een andere keer neemt de melancholische fluit je mee naar een scheepsramp op een Iers meer. Ook het gevoelig Jiddische lied, de gepeperde Balkan en een vurige Flamenco blijven je oren strelen. De manier waarop Matiz zich presenteert is bijzonder. De zang wordt begeleid door professionele instrumentalisten met gitaar, mandoline, bas, accordeon, viool, percussie en meerdere fluiten.

Podiumkerkje Grevenbicht, zaterdag 9 april, aanvang 19.30 uur, entree 15 euro. Kaarten reserveren via info@podiumkerkje.nl o.v.v. Matiz