Sittard -Geleen gaat samen met Provincie Limburg en stichting Beelden in Beweging een nieuw kunstwerk maken langs de A2, ter hoogte van Holtum. Het kunstwerk is geïnspireerd op het beeldje genaamd ‘Haantje van Buchten’. We nodigen u uit om mee te denken over het kunstwerk via een digitale informatiesessie op dinsdag 18 oktober.

Het nieuwe kunstwerk wordt geplaatst ter ere van de afronding van het project ‘Bottleneck’: de aanpak van de drukste verkeerspunten in Zuid-Limburg. Het project heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan een betere verkeersdoorstroming in onze wijde omgeving. De uitvoering van Holtum-Noord vormde de laatste fase van dit project.

Het ‘Haantje van Buchten’ is in 1976 gevonden in de buurt van het kerkdorp Buchten. Het stamt al uit de tweede eeuw, toen de Romeinen in deze omgeving verbleven. De tekst op de voet van het beeldje laat zien dat het gewijd is aan de lokale godin Arcanua. Haar naam betekent ‘voorzangeres’ in het Keltisch. Het nieuwe kunstwerk moet op de een of andere manier verbinding hebben met dit beeldje. Voor de verdere invulling vragen we uw hulp.

We horen graag van u wat ú belangrijk vindt. Daarom vindt dinsdag 18 oktober om 19.30 uur een online-informatiesessie plaats. Tijdens deze digitale bijeenkomst vertellen we onder andere over de belangrijkste voorwaarden voor het kunstwerk. Daarnaast bieden we u de ruimte om aan te geven wat uw gedachten zijn. Aan de hand van uw reacties worden verschillende vormgevers/kunstenaars uitgenodigd om een voorstel te doen.

Wilt u deelnemen aan de digitale informatiesessie? Dan kunt u zich daarvoor aanmelden via haan@stgbib.nl. Vóór 18 oktober ontvangt u meer informatie én de link waarmee u kunt deelnemen. Ook houden we u via mail op de hoogte van de voortgang.