In het onderzoek naar de dood van Xavier Durlinger heeft de politie nieuwe camerabeelden gedeeld.
Op beelden is te zien hoe – een nog onbekende man – op de Putstraat in Sittard bellend heen en weer loopt. De politie denkt dat de man beschikt over belangrijke informatie voor het onderzoek.

In mei werd de 19-jarige Xavier Durlinger vermist. Een week later, op donderdag 19 mei werd het lichaam van Xavier gevonden op De Kollenberg in Sittard. De politie kon al snel concluderen dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.
Bekijk hier de beelden.
De onbekende man die de politie zoekt heeft kort geknipt haar en draagt een blauwe spijkerbroek. Ook heeft hij een donkere jas aan met op de achterzijde een wit logo, mogelijk van het merk North Face. De schoenen van de man zijn vooral opvallend. Deze zouden volgens de politie van het merk Balenciaga zijn.

Eerder werd Luca M. opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Xavier. Luca had een hooglopend conflict met Xavier. Dat leidde tot een video waarin Xavier en zijn vrienden Luca, slechts gehuld in ondergoed, op de knieën dwingen. Luca liet op zijn beurt in een opgenomen telefoongesprek weten Xavier te willen vermoorden, zo bleek uit audiotapes in het bezit van L1.
Luca M. is in juni vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.