Stichting Pergamijn heeft er sinds een maand een gloednieuwe dagbestedingslocatie bij: boerderij de Heggerhof in Schinnen. Op deze locatie is plaats voor zo’n 20 cliënten. Het aanbod bestaat uit boerderij-activiteiten, houtbewerking en kaarsenmakerij. Omdat de gehuurde ruimtes op de Heggerhof nog niet af zijn, geeft dit de cliënten de unieke kans om samen met de eigenaars, de begeleiding en het bouwteam hun toekomstige ruimtes in te richten.

Boerderij ‘Heggerhof’ is een mooie historische vierkantshoeve en thuisbasis van het familiebedrijf van Frans en Cecile Vanderheijden-Ubachs, al generaties lang actief in de melkveehouderij en de akkerbouw. Ze zijn blij om een nieuw hoofdstuk te schrijven, samen met Pergamijn. Frans en Cecile waren namelijk al een tijdje op zoek naar een nieuwe bestemming voor hun leegstaande schuren en hebben in Pergamijn een partner gevonden om deze in te richten tot een dagbestedingslocatie.

Zo gaat Pergamijn een grote schuur betrekken en er het onderkomen van maken voor de kantine, de buitenactiviteiten, de kaarsenmakerij en de houtbewerking.

Stichting Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. Pergamijn biedt aan meer dan 750 cliënten een gevarieerd aanbod aan voorzieningen voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning, ambulante begeleiding en gezondheid. Het werkgebied strekt zich voornamelijk uit in Zuid- en Midden-Limburg. Pergamijn is met in totaal 46 woningen en 8 locaties voor dagbesteding aanwezig in 9 gemeenten (Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Beek, Brunssum, Meerssen, Heerlen, Valkenburg, Beekdaelen en Maasgouw).

Foto Team Heggerhof v.l.n.r.:
Angelo, cliëntbegeleider
Thea Van Hout, cliëntbegeleider
Yolande Hambeukers, teamleider
Jessica Heuperman, bestuurder Pergamijn
Frans, de boer
Cecile, de boerin
En vooraan hond Bobbie.

Cliënt Dennis Feller aan het werk bij de jonge melkkoeien. Dit is één van de dagelijkse klussen van de cliënten, iets waar ze na de koffie gelijk mee beginnen en altijd naar uitkijken.