Nieuwe fietsroute ‘Van vestingstad naar vestingstad

Met de zojuist gelanceerde nieuwe fietsroute ‘Van vestingstad naar vestingstad’ bezoekt de fietser tijdens de route van 57,3 km de vestingsteden Valkenburg en Sittard. Onderweg genietend van een landschap dat op vele plekken hetzelfde uitzicht biedt als in de tijd van Walram de Rosse in het land van Valkenburg en het hertogdom Gulik in Sittard. Een tijd waarin beide steden een roerige periode kenden met verschillende heersers.

Visit Zuid-Limburg speelt hiermee in op het thema ‘Oorlogsverleden in Zuid-Limburg’ in de Middeleeuwen, een van de ‘DNA’-thema’s waar de Zuid-Limburgse gemeentes vanuit de Toeristische Visie 2030 op inzetten.  

 

De route ‘van vestingstad naar vestingstad’ is in totaal 57,3km lang en kan gestart worden vanuit Sittard of Valkenburg. De route volgt het handige fietsknooppuntensysteem. Dat betekent dat je onderweg alleen een reeks nummers hoeft te volgen. Voor de route is een speciale fietskaart gemaakt waarop de fietsknooppunten staan en een plattegrond met interessant bezienswaardigheden die onderweg bezocht kunnen worden. Vanaf 6 april is de fietsroute voor € 2,50 te koop bij alle Visit Zuid-Limburg vestigingen en in de webshop.

 

Zowel in Valkenburg als Sittard bevindt zich een Visit Zuid-Limburg Experience met ieder een eigen verhaal. Kom in Valkenburg meer te weten over het onder- en bovengrondse Limburgse goud (mergel) en ontdek in Sittard o.a. 7.000 jaar aan levensverhalen.

Meer informatie op www.visitzuidlimburg.nl/vestigingen

Voor meer informatie, over de route? Klik dan HIER.