Nationale Vereniging de Zonnebloem is een Nederlandse landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, leeftijd of handicap.

Het is met ruim 30.000 vrijwilligers een van de grootste vrijwilligersorganisaties in Nederland.

De vereniging kent ongeveer 1100 lokale afdelingen die individueel of in samenwerking activiteiten organiseren.

Jaarlijks worden ruim een miljoen bezoeken aan huis afgelegd bij mensen die door een lichamelijke beperking moeilijk de deur uit kunnen.

Voor duizenden mensen organiseert de Zonnebloem aangepaste vakanties in Nederland met verzorging en medische begeleiding in speciaal aangepaste accommodaties.

De vereniging wordt gesteund door bijna 600.000 donateurs.

 

Tijdens een plenaire vergadering waarbij alle lokale afdelingen aanwezig waren, is afscheid genomen van Tom Weyenberg (rechts op de foto) en is Jos van den Heuvel (links op de foto) als nieuwe voorzitter benoemd.

Woensdag 28 september hebben de 14 afdelingen van onze regio unaniem Jos van den Heuvel gekozen als voorzitter van de Zonnebloem Regio Sittard-Geleen.

De 14 afdelingen van de regio Sittard – Geleen hebben ongeveer 1700 deelnemers en 400 vrijwilligers. Hier zijn we heel trots op!

 

Tijdens de vergadering gaf Jos aan dat hij de lokale afdelingen graag (beter) wil leren kennen. Hiertoe wil hij alle lokale afdelingen tijdens een reguliere vergadering van hen bezoeken.

Hij vraagt de lokale afdelingen hem uit te nodigen tijdens een van de komende vergaderingen. Tijdens die vergadering wil hij van gedachte wisselen over:

Wat kunnen we voor elkaar betekenen en wat heeft de lokale afdeling nodig van het regiobestuur? In ieder geval geeft Jos aan graag te willen samenwerken!

 

Uiteraard bedanken wij ook Tom Weyenberg. Tom heeft de laatste 3 jaar onze regio geleid. Tijdens deze moeilijke Coronatijd heeft Tom de het bestuur weer nieuw leven ingeblazen.

Ook zijn er in deze periode nieuwe bestuurders benoemd. Het regiobestuur is weer compleet. Ook heeft er een fusie plaats gevonden met enkele afdelingen van de regio Maasgouw.

 

Bestuursleden, vrijwilligers of deelnemers blijven van harte welkom. Als je interesse hebt neem dan contact op met Jos van den Heuvel.

Dit kan door te mailen naar josvandenheuvel.zonnebloem@gmail.com of bel Jos op 06-21802806