NL DOET 2022

Op 11 en 12 maart organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook dit jaar wordt vrijwilligerswerk in de spotlights gezet en wordt iedereen uitgenodigd om een dagje de handen uit de mouwen te steken!

In 2021 is NL Doet uitgesteld tot mei, maar nu keert NL Doet weer terug naar de vertrouwde periode midden maart. Telkens blijkt dat de klussen die normaal tijdens NL Doet worden uitgevoerd een groot verschil maken voor de mensen. Laten we dit jaar dubbel zo hard werken, want vrijwilligers en vrijwilligerswerk zijn gebleken onmisbaar te zijn. Doe jij ook mee?

Meedoen als organisatie
Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, heb je onderdelen nodig voor een toneelvoorstelling of kan jullie verenigingsgebouw wel een likje verf gebruiken? Meld de klus dan aan op www.nldoet.nl en laat iedereen in uw omgeving weten dat u vrijwilligers nodig heeft om uw klus te klaren. Voor u het weet heeft u een groep collega’s, leerlingen of buurtgenoten die de handen uit de mouwen komen steken.

Financiële bijdrage
Heeft u onvoldoende financiële middelen voor uw klus? Het Oranje Fonds kan u daarbij helpen met een bijdrage tot € 350,-. Aanvragen van de bijdrage kan vanaf 16 november 2021 tot 31 januari 2022.  Check de voorwaarden op www.nldoet.nl.  Voor het budget geldt op is op.

Meedoen als vrijwilliger
Wilt u zich als vrijwilliger uw handen uit de mouwen steken en bijdragen aan het klaren van een klus? U kunt dan naar www.nldoet.nl gaan en u onder het kopje ‘Klussers’ aanmelden om te helpen met een klus in uw buurt. Hier kunt u zelf kiezen welke klus het best bij u past, waarna de betreffende vrijwilligersorganisatie contact met u opneemt.

Hulp nodig bij het aanmelden van uw klus?
Indien u vragen heeft over NL Doet of hulp nodig heeft bij het aanmelden van uw klus op www.nldoet.nl kunt u terecht bij de NJOY Consulent van de gemeente Beek (Esther van Ooijen) via info@njoybeek.nl of 046-4389222.