OLS Meijel 3e prijs Schutterij St.Joseph

Gespannen gezichten bij de schutterij van Stein zaterdag ,ze gingen het kavelen aan voor het winnen van het OLS en de eerste ronde verliep vlekkeloos. Even kon er opgelucht adem gehaald worden, voordat de tweede ronde ging beginnen. Vrij snel werd duidelijk dat het snel ging met 13 afvallers na de eerste ronde, plek 11 was dus al binnen!

Na ronde 2 waren het er nog 10 en dat betekent dat burgemeesters en voorzitters van elke schutterij hun goedkeuring moet geven voor het volgende OLS te organiseren. Uiteraard zei onze Burgemeester Leurs- Mordangh en voorzitter John Soeteman volmondig “Ja”.

Na een pauze van ongeveer een uur, ging de strijd onverminderd verder.
Nog 2 rondes werd er op grote bölkes geschoten ondanks een beetje regen werden ook die een voor een naar onder gehaald. Met nog 7 schutterijen in de stijd werd overgegaan op de kleine bölkes en toen ging het snel voordat we het in de gaten hadden waren we bij de top 5!

 

Wie had dat ooit gedacht. Helaas werd in de volgende ronde gemist en moesten we d’n Um overlaten aan Obbicht en Born en wij met Grathem om plek 3 of 4.
Omdat de winnaar sneller beslist was dan de plaat 3 en 4 is er door beide schutterijen beslist om niet meer verder te kavelen en de prijs te delen.
Yes, we zijn 3e!! Nog nooit sinds het bestaan van de schutterij zijn we zo kortbij d’n Um geweest, wat een prestatie!