Sinds de sterk stijgende energieprijzen zijn veel huizenbezitters hun woning aan het verduurzamen. Toch is vandaag de dag nog bijna 1 op de 9 huizen in Limburg extreem slecht geïsoleerd. Deze energieslurpende woningen krijgen de minst groene energielabels F of G. Wel zijn er grote verschillen per gemeente, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het CBS.

Van energieneutraal (A) tot energieslurpend (G): elke woning die wordt verkocht of verhuurd is tegenwoordig voorzien van een energielabel. In Limburg blijkt 10,6% van de woningen met een geldig energielabel slecht geïsoleerd. Dit percentage is veel hoger dan het landelijk gemiddelde van 8,2%. Uitschieter is Zeeland: krijgt zelfs 10,8% van de woningen energielabel F of G.

Stein heeft slechtst geïsoleerde huizen

Lokaal zijn de uitschieters nog groter binnen Limburg. In Stein heeft bijvoorbeeld zelfs 16% van de woningen energielabel F of G. Nergens in de provincie is dit percentage zo hoog. De gemeenten met het hoogste aantal slecht geïsoleerde huizen zijn: