Op pad door Stein

Op 30 september nam de gemeente Stein de toegankelijke route: “Op pad door Stein” in ontvangst van Leonard Geluk, de voorzitter van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). We ontvingen dit cadeau vanwege het behalen van de titel: “Meest toegankelijke gemeente van Nederland 2021”. Een titel waar we nog steeds enorm trots op zijn!

 

De voorzitter van de VNG bracht samen met de vakjury en leden van het projectteam: Iedereen doet Mee! een bezoek aan Stein om de toegankelijke route officieel te openen. Ook gingen de VNG-leden in gesprek over toegankelijkheid in Stein met de Klankbordgroep Inclusie en Toegankelijkheid (voorheen: het sociaal inclusiepanel), wethouder Wingelaar en wethouder van Mulken. Samen brachten ze een bezoek aan de 3e stop van de route Maasband.

 

“Als gemeente stonden we te popelen om het om het boekje opgesteld en vormgegeven door de VNG in ontvangst te mogen nemen. Ik hoop natuurlijk op nog genoeg mooie na-zomerdagen waarop onze inwoners deze nieuwe Toegankelijke route kunnen uit proberen. Fijn dat Stein weer een toegankelijke route rijker is.” – Wethouder Natascha Wingelaar.

 

De toegankelijke route bestaat uit vijf plekken in de gemeente Stein. Deze plekken zijn voor iedereen toegankelijk of worden voor iedereen toegankelijk gemaakt:

 

  • Het Steinerbos (Stein)
  • Kasteel Stein en Brouwerij De Fontein (Oud Stein)
  • Het oude dorpje Maasband (Maasband)
  • Het Historiehuis van de Maasvallei, Kasteelpark Elsloo en Sint Augustinuskerk (Elsloo)
  • De oude Martinus kerk (Urmond)

 

De stops zijn in één keer of in meerdere keren te bezoeken. Volg je alle stops achter elkaar, houd dan rekening met een lange afstand. Je kunt dan het beste met de auto, fiets, handbike of scootmobiel gaan.

 

Volg de route: “Op pad door Stein” lezen of in luistervorm via: www.gemeentestein.nl/toegankelijke-route.

Wil je liever een fysiek boekje? Neem dan contact met Klankbordgroep Inclusie en Toegankelijkheid via: www.gemeentestein.nl/klankbord-inclusie-en-toegankelijkheid