Opening murals viaducten

Vandaag (30 mei) stonden we stil bij het enorme kunstwerk dat vorige week is afgerond door kunstenaar Roy Wagemans. Met recht een mega project én het grootste kunstproject, gemaakt door één kunstenaar, in Limburg. Een project dat vorig jaar opgestart werd en na een winterstop dit voorjaar is afgerond.

Roy vertelde dat het niet altijd rozengeur en maneschijn was, maar wat hem vooral goed deed en is bijgebleven waren de vele positieve reacties tijdens zijn werkzaamheden. Voorbijgangers die bewonderend de duim opstaken, een praatje kwamen maken en de voortgang met interesse volgden. Het is dan wel het werk van één kunstenaar, maar het werk is voor iedereen!

“Wij zijn vooral trots dat een lokale kunstenaar dit schitterende werk heeft gerealiseerd. De zes kunstwerken verdeeld over de zes muren van de viaducten vertellen het verhaal van de geschiedenis, cultuur, natuur, heden en verleden van onze prachtige gemeente”, aldus wethouder G. van Mulken.

De viaducten zijn beschilderd in kader van de toeristische visie en de hieraan gekoppelde verfraaiing van de (toeristische) entrees naar de gemeente Stein. In dit kader zijn er ook meerdere rotondes recent opgeknapt en verfraaid. De gemeente Stein beschikt nu over een mooie entree en mag met trots zijn bezoekers ontvangen in het hart van de Maasvallei.